29 ene 2013

Carrot cake

Today I give you my first recipe of the year: Carrot Cake. I love all kinds of food but I'm not so much into sweets and chocolates so carrot cake is perfect for me, it has the perfect mix of sweet, moist and salty. I love cooking but I'll admit I haven't tried this recipe yet...I'm more of a Betty Crocker fan. Here is the delicious recipe:

Ingredients: 
  • 1 1/2 cups white sugar
  • 1 cup vegetable oil
  • 1 1/2 teaspoons baking soda
  • 1 teaspoon salt
  • 4 teaspoons ground cinnamon
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 6 cups grated carrots 
  • 1 cup brown sugar
  • 4 eggs
  • 1 cup crushed pineapple, drained
  • 3 cups all-purpose flour
Preparation: 
  1. In a medium bowl, combine grated carrots and brown sugar. Set aside for 60 minutes.
  2. Preheat oven to 175 Cº. Grease and flour two 25 cm pans.
  3. In a large bowl, beat the eggs until light. Gradually beat in the white sugar, oil and vanilla. Stir in the pineapple. Combine the flour, baking soda, salt and cinnamon, stir into the wet mixture until absorbed. Finally stir in the carrot mixture. Pour evenly into the prepared pans.
  4. Bake for 45 to 50 minutes in the preheated oven, until cake tests done with a toothpick. Cool for 10 minutes before removing from pan. When completely cooled, you can frost it with cream cheese or vanilla frosting.
I don't like my carrot cake with walnuts or raisins but the traditional recipe does have them. So if you like it, add them! 

Hoy cocinamos la primera receta del año: tarta de zanahoria. No soy una persona muy dada a los dulces pero esta tarta me encanta porque no es nada empalagosa y esta súper rica. Si sois como yo y no tenéis tiempo, paciencia o simplemente no se os da muy bien cocinar os sugiero comprar el mix de Betty Crocker. En Taste of America tenéis el mix de la tarta y el frosting de cream cheese o vainilla y sale increíble. Si preferís hacerlo a la vieja usanza aquí os dejo una buena receta:

Ingredientes:
  • 175g de azúcar moreno
  • ▪ 3 huevos
  • ▪ 150ml de aceite de oliva
  • ▪ 200grs de harina para repostería
  • ▪ 6grs de levadura Royal
  • ▪ 1g de canela
  • ▪ 3g de jengibre
  • ▪ limón rallado
  • ▪ 200grs de zanahoria
  • ▪ 250grs de queso mascarpone
  • ▪ 125ml nata (crema de leche) liquida
Preparación:
  1. Batir el azúcar con los huevos y el aceite de oliva hasta obtener una mezcla cremosa. A parte, mezclar la harina con la levadura, la canela, la nuez moscada, jengibre, limón rallado y unirlo todo al paso uno.
  2. Precalentar el horno a 160 grados
  3. Incorporar la zanahoria rallada.
  4. Se mete la mezcla al horno y aproximadamente esperar 15-20 minutos hasta que la tarta este espumosa. 
  5. Cuando se haya enfriado la tarta, adornarla con la crema de queso.
  6. La crema de queso se hace asi: batir el queso mascarpone con la nata (crema de leche) líquida y el azucar glass.
A mi no me gusta con nueces ni uvas ni coco...mi estilo de tarta es mas simple. Pero si quereis podeis añadirle nueves, uvas, coco o incluso nueves. 


Bon appetit!!